Wednesday, December 17, 2014

Infuse - rahsia untuk kempiskan perut boroi

* segalanya di sini ~


Yayyyy!!!! Finally i made it after sooooooo long wanna make my own infuse water. Semalam kerajinan nak bersihat sihat bagai. So, gigih kooo ke nearby market and sambar lemon n cucumber.
 Nak kempiskan perut katanya kau! Hahaha...Since sekarang aku berusaha gigih workout, so kena lah gak jaga dalaman sekali



Live healthy, drink healthy. 
Ceaaa...salogan dia weh. Skema dow!
Sedap gak kooo rasa air ni. 
Kira perisa buah asli 
.Insya'Allah if setiap hari minum, akan kempis gak kot perut buncit nih. 
...takpe, if tak kempis pun takpe. Janji sihat. Thats all that matter :P



Tuesday, December 16, 2014

Jom join

Assalamualaikum.

Okey...korang tgk pic nieyh...apa yang aku nk kongsi nieyh bukan d sebabkan politik or sebab individu. Ini hnyalah sebab aktivity y d anjurkan ini tergolong dalam aktiviti sihat...so memang untuk aku dan dan orang laen yang seumpanya sangat berminat lah aktivity mcm nieyh..kat sini bukan nk bermaksud or nk bermegah or seumpanya lah...just nk berkongsi dan ingin sekali mengajak sekalian umat manusia seluruh Malaysia terutama yang berdekatan dengan tempat nieyh lah...yang jauh tuh bukan tak nk ajak sebab aktivity nieyh just short track...mcm tak berbaloi pulak korang datang jauh- jauh kan...so yang dekat- dekat sini tak kan lah nk lepaskn peluang mcm nieyh kan...bukan susah pon daftar online then dapat pulak baju free....2.5 km sahaja...just 4 fun rite....so...mari lah ramai2 join event nieyh...bukan sebab penganjur but sebab aktivity nieyh adalah aktivity yang sihat..tak kisah lah sape yang anjur kan...layan kan ajerw....cara nk daftar korang tgk kt pic tuh...aku tak igt lah plak link die...try lah yer.tq.

Sent from Yahoo Mail on Android

Monday, August 25, 2014

3 Ogos 2014 - Trip Kuala Terengganu


Assalamualaikum. Salam sejahtera...oleh kerana aku terpaksa duty kaunter tender harinieyh
duty sajer tp xde orang pon yang nk datang bertanye apa2 or pelbagai...pishang kebosanan
so...aku just nk sharing satu hal raya 2014 harituh...

Majlis Perkhawinan Sahabat aku Nawawi Kadir dengan Pasangannya Suzana Mamat...
Alhamdulillah...Majlis selesai dengan jayanya.

aku yang hari raya ke empat (4) hari khamis...flight aku pagi tuh ke kuala lumpur...
smp tengahari jugak lah rumah dari KLIA tuh kan...so far perjalanan lancar harituh
keesokkan paginya....Pagi Jumaat aku bersama Mr Vtec (BOB)  dan Mr Jewelry
bertolak ke Kuala Terengganu...ktorg sampai 11 .30 pagi....Alhamdulillah..selamat perjalanan kami.
petang lepas solat jumaat majlis akad nikah berlangsung..Alhamdulillah...
Selesai smua...
tinggal keesokkan harinya Sabtu majlis kesyukuran sambut menantu
da selesai majlis akad nikah..petang tuh nawawi nieyh nk ekut ktorg pegi cari resort area marang then
ktorg pegih pandai teluk ketapang untuk layan Celop tepung...memang best lah celop tepong..kt kL takde celop2 bagai tuh...hehehehe

petang esoknya..selepas selesai majlis sambut menantu...ktorang gerak balik kL...risau jugak balik lewat2 yang ade yang tersangkut jem skali dengan rakyat2 pantai timur yang nk balik ke ibu kota jugak
last ade lah jugak tersangkutnya...sangkut kt selepas tol bentong...
selamat perjalanan kami...done.



Monday, July 21, 2014

Iftar with frenz at kelana jaya

Assalamualaikum.
Salam ramadhan...
Semalam ak ade lah join iftar budak kusza dulu
Tapi xramai pulak y join...yang sembang nk join ramai
Iyer2 nk buat iftar kononnye...last pishang..sembang lebih dlm group...puuuiiii
Ade lah 9 orang jer y join...ape lah korang nieyh
Jangan sembang lebih...last masing ade urusan...

Friday, July 18, 2014

UPDATE : Malaysia airline flight with 295 on board crashes near Ukraine

Live: Malaysia airline flight with 295 on board crashes near Ukraine


A Malaysian passenger airliner with 295 people on board crashed in Ukraine near the Russian border, Interfax cited an aviation industry source as saying on Thursday, reported Reuters.
Sent from Yahoo Mail on Android
9.10 pm: Lost contact with flight, says Malaysia airlines
After reports emerged of Malaysia airlines flight flying from Amsterdam to Kuala Lumpur having crashed near the Ukraine border, the airline has confirmed that they had lost contact with the plane.
CNN reports that no other details of the reason behind the crash is available yet.

Lepaking Murni Discovery

Sent from Yahoo Mail on Android

Thursday, July 17, 2014

Kenyataan berani ATM dalam perjuangan Islam.

* segalanya di sini ~

Bantuan Allah kepda pejuang2 Islam. Semoga menjadi iktibar pada kita semua.





video

jika di lihat semula kepada apa yang telah dan sedang berlaku di dunia sekarang nieyh
menjadi persoalan kenapa Malaysia sebagai negara ISLAM tidak mampu untuk
membantu saudara islam kita di sana...kenapa ?
Malaysia nieyh negaraISLAM or ????
tidak guna mengiktirafkan negara sebagai negara ISLAM
agama rasmi negara Malaysia iaitu ISLAM
akan tetapi..membiarkan sahaja Negara saudara ISLAM kita kat sana begitu saja
Palestin sendiri tidak memerlukan bantuan makanan bagai...
banyak dah yang dok bagi makan
mereka perlukan senjata...kerahan tenaga...
so dimana Malaysia bantunya ????
Pertubuhan OIC ???...harem...pishang jugak....
lebih merepek daripada apa yang dah ada kowt...
apa gunanya Malaysia rekrut ramai askar melayu yang semestinya 100% ISLAM
dan yang pastinya Malaysia tak berani nk pemimpin kita di Malaysia nieyh tidak
berani nak buat macam tuh kan...kenapa takut ???
takut pada bayang-bayang sendiri ker macam mana tuh ???
ketahui lah bahawasanya..mempertahankan Negara ISLAM itu adalah wajib
apabila Negara ISLAM dirampas oleh orang khafir adalah menjadi KEWAJIBAN untuk
kita berperang merampas kembali hak ISLAM.



Wednesday, July 16, 2014

elianto

* segalanya di sini ~

Assalamualaikum dan salam Ramadhan
di sini aku nk bertnya kepada sesiapa yang dah pernah pkai bende alah nieyh
oleh kerana untuk pertama kalinya aku cuba benda alah nieyh
mohon perkongsian yer semua.





Tuesday, July 15, 2014

Aku yang sekarang bukan lah yang dulu

Bermula semula


Assalamualaikum.
Setelah sekian lama aku senyap sepi blog nieyh.
Akhirnya pada Ramadhan ke 16 nieyh aku bru nk berjinak smula dalam dunia blogging nieyh
Kekok pon ada kowt.

Kepada smua belom terlambat untuk aku wish slamat menjalani ibadah ramadhan.

Sama2 lah kita mendoakan saudara kita di bumi GAZA...insyaAllah doa keluarga islam sentiasa bersama mereka.

Salam Ramadhan dari aku -alamirie-

Sent from Yahoo Mail on Android

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...