Sunday, April 29, 2012

Kek Pisang

* segalanya di sini ~
kek pisang dari perancis
korang igt kt europ takde ker kek pisang
mahal n susah mau dapat nieyh
nak dapat nieyh pon kene pujuk cikfrance buatkan..huhuhu
yer ker...takde lah..aku gebang jerw pon..
yang pastinya kek pisang nieyh datang nya dari perancis
terbaek dari cikfrance.....cayalah...reti jugak masak yer..hakhakahk


kt bawah nieyh plak sushi yang cikfrance makan tak ajak aku
geram jerw rasa...huhuhu
tengok sushi nieyh betol2 menarik kan...
aku nieyh pon da lama tak makan sushi...
yer lah...kawan2 aku yang selalu lepak dengan aku sekarang nieyh
bukannya reti layan makanan macam nieyh..
apa2 pon cikfrance : laen kali makan sedap jgn lupa nak ajak saya okey.



* alamirie.com *

Jagung

* segalanya di sini ~
jagung....
korang jangan pelik sebab jagung pon boleh ada dekat france
jauh kt europ sana nun pon ada jagung taw
but datang nya berpeket lah...
aku rasa jagung2 yang ada kt europ nieyh konfem datangnya
dari negara2 asia macam Malaysia nieyh kan
mana mungkin kt sana orang tanam jagung kan..huhuhu
rasa2 aku lah kan...info yang aku maen bedal jerw nieyh
but yang pastinya kt france sana ada jual jugak jagung
tapi kena cari supermarket lah...
nak dapat kt pasar malam/siang macam  kt negara kita nieyh belom tentu lah kan
entah ada ke tak pasar macam kt negara kita nieyh kan
yerlah kan europ kt negara2 maju....
biar lah..yang penting dan pastinya cikfrance kt sana dapat lah jugak
jamah jagung kn..buah2 'an tempatan tuh kan ^^


skunk nieyh cikfrance da sampai kt france dah
dalam train odw balik rumah da skunk nieyh
jap lagih sampai lettew..yang pastinya
beliau tersangatlah kepenatan...
nieyh dapat tdo jap ag entah bila plak nk bangun tuh kn..huhuu
semoga selamat sampai kerumah yer cikfrance

haaaaa...yang pic kt bawah nieyh adalah jagung yang telah di geget
oleh cikfrance...walaupon beliau malu untuk mengakuinya
but i just want to sharing this picture
jangan menyatakan tidak yer cikfrance...huhuhu
dan jangan jugak menyatakan kemarahan anda ^^


* alamirie.com * 

Ayahanda & Bonda

* segalanya di sini ~
Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia
cuti kali nieyh aku tak balik kampung
plan mulanya nk jugak balik kampung
but pagi tadi abah aku mesej bgtaw
diorang ada kt kL...aku takde lah jadi nak balik kampung
lagihpon if aku balik kampung tuh pon sebab nk jengok diorang
dah diorang datang sini..tak payah lah aku balik kampung kan..huhu
ini bukan alasan aku taknak balik kampung taw...
but ini lah realitinya...huhuhu
takpe lah yang penting Mak Abah aku sehat
skunk diorang dah on the way balik kampung dah
datang kejap jerw...walaupon jumpa hanya seketika
but itu dah buat aku cukup senang hati ^^
insyaAllah...semoga Mak Abah aku selamat sampai ke kampung...AMIN.
nieyh satu perkara yang Mak Abah aku pesan
kirimkan salam kepada Puan Ain...skunk da puan dah pon...
MakTam n MakDak aku pon kirimkan salam dengan lafaz
 " ASSALAMUALAIKUM"


* alamirie.com *

Saturday, April 28, 2012

Situasi 28 April 2012

* segalanya di sini ~
Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia
hari nieyh pagi2 lagih aku di kejutkan oleh Abah 
di kejutkan oleh 1 kiriman sms oleh Abah aku yang menyatakan 
beliau sekarang berada di Kuala Lumpur
datang semalam lagih but pagi tadi baru bgtaw..huhuhu
sokmo gituh....Abah aku datang bersama Mak aku meraikan
sambutan Bersih 3.0 
aduuyyaaaiii bukan maen bersemangat lagih
aku tak pegih pon join demotrasi bersih tuh...
tak minat sangat benda2 macam tuh
risau jugak aku apabila Abah Mak aku pon terlibat
bukan apa risau takut jadi apa2 kang susah...
pening kepala macam nieyh..adeeehhh
couzin aku dari Kota Bharu Kelantan pon datang
ituh pon Abah aku yang inform kt aku tadi
aku faham motif diorang kenapa
but ituh semua bahaya untuk diorang...
tapi faham sendiri lah kan..aku cakap bukan diorang
nk dongar pon kan...layan jerw lah kan..huhuhu
jap lagih aku nak pegih kt mak abah aku
harap semuanya selamat
insyaAllah...AMIN.

pic kat bawah nieyh plak adalah kiriman daripada
couzin aku...Izzatul Saad...
pic di ambik bersama adeknya di Majlis Anugerah Cemerlang SBPI Kubang Pasu Kedah
pagi tadi...adek couzin aku nieyh dapat 
Anugerah Cemerlang dan Anugerah Bahasa Antarabangsa Terbaek
aku sendiri pon tak sangka si Aman nieyh dapat anugerah tersebut..
tahniah untuk Aman. Bahasa Antarabangsa yang dia dapat terbaek tuh
adalah Bahasa Perancis....ituh yang membuatkan aku lagih syok
sebab sama macam Cikfrance...pas nieyh Aman kjer dok nyembang
dengan Cikfrance jerw lah...huhuhu
tadi sempat aku kol Pak Teh aku...
bapak kepada couzin aku nieyh laaaa
Bapak Sdara yang paling rapat dengan aku
yang pastinya aku da dapat anak buah baru..huhuhu
walaupon aku sulong dan tidak berkhawen
tapi aku da ada anak buah..heheheh
KakLong aku...akak kepada Izzah n Aman nieyh 
da melahirkan baby..aku nieyh kira tumpang jerw lah
kira anak buah aku jugak lah kan..huhuhu
yang pastinya..anak buah aku kena panggil aku
Uncle AK @ Uncle ALiKaCaK
mesti syok kan...hahahahaha

mycouzin Izzah with Aman

* alamirie.com *

Jawapannya....

* segalanya di sini ~
haaaa.....nieyh lah jawapan kepada entry semalam
agak susah jugak kan
tak terperasan pasal word tuh kan
bukan korang jerw..aku sendiri pon tak terperasan 
word tersebut adalah nama aku sendiri
kiranya  di sini..aku nieyh tersangatlah glamornye
sampaikan kt istanbul sana pon masih ada nama aku
bertuah sungguh aku kan ^^
tima kasih cikfrance untuk jawapan ini
yang pastinya di sini...
cikfrance boleh terperasan kt banner nieyh ada nama aku..
kiranya cikfrance tak lupa aku lah tuh kan
walaupon di sana beliau tengah berseronok bercuti melancong kt istanbul tuh kn
terima kasih yer cikfrance ^^


* alamirie.com *

Cari sesuatu tersembunyi....

* segalanya di sini ~
okey..kali nieyh aku nk bagi satu
game yang agak syok jugak lah..
mencari sesuatu yang tersembunyi
kepada yang pantas pandangan mata kasarnya
cubalah cari sesuatu yang tersembunyi dalam pic kt bawah nieyh
pic nieyh di berikan oleh Cikfrance kepada aku petang tadi
so...selamat mencuba ^^

* alamirie.com *

Friday, April 27, 2012

Dunia Seorang Remaja

Soalan panjang, jawapan pendek:

1. Awek saya selalu paksa saya ke shopping complex beli belah. Dia beli tapi saya yang kena bayar. Tak bayar kang majuk lak. Camana ni?

Jawapan: Putuslah.

2. Pakwe saya langsung tak pedulikan saya. SMS pun jarang, call lagi la tak. Masa diperlukan je cari saya. Apa perlu saya buat ni?

Jawapan: Tinggalkanlah.

3. Hari-hari saya rasa nak tepon pasangan saya, SMS dia, bergayut, dating ngn dia. Orang kata serba-serbi lah nak buat ngn dia. Aduh macam mana ni? Saya study lagi ni, mana ada duit nak kawin lagi.

Jawapan: Menabunglah.

4. Pakwe aku tinggalkan aku lah. Sedih gile aku. Sampai ati dia curang dengan aku. Masalahnya aku takleh lupakan dia, rindu dia tiap masa. Tolong aku..sedih ni..sob sob..

Jawapan: Sabar & solatlah.

5. Hari-hari aku nak jumpa awek aku. Bila aku jumpa dia, aku nak pegang tangan dia..cium pp dia..ringan2 sikit..utk eratkan lagi perhubungan. Tapi aku tau benda tu tak baik, tapi kalo aku tak buat..aku rasa hubungan kitorang akan renggang lak. Ni cara utk dia tambah syg dengan aku..Camno weh?

Jawapan: Kahwinlah.

6. Hari-hari ada orang ngorat saya. Rimaslah saya. Camana ni? Muka saya lawa sangat kot.

Jawapan: Niqablah.

7. Aku tak boleh nak fokus keje aku wat lah. Study aku. Aku duk pk dia je. Aku jatuh cinta kot. Jatuh cinta ni boleh dalam Islam. Bla bla bla..dalil tu dalil ni..pot pet berbunga-bunga..bercinta sblm kawin haram..bercinta selepas kawin..halal...pot pet pot pet..

Jawapan: P minanglah.

8. Aku dah lama tunggu dia. Setia menanti dia. Aku akan menanti dia sampai bila-bila. Hati ini hanya utk dia. Dialah segala-galanya dalam hidup ni. Aku takleh hidup tanpa dia.

Jawapan: Mengucaplah. ( cuz dah macam syirik lak )

Istanbul Trip 4

* segalanya di sini ~
Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia
nieyh aku just nk kongsi skit gambar dan info
sikit saja info daripada istanbul sana nun..
jauh kan istanbul..huhuhu...taw saja aku nieyh..buat2 bijak..hahaha
nieyh adalah perkongsian daripada Cikfrance kt aku tengahari tadi
waktu tempatan tengahari but waktu istanbul pagi lagih time tuh
yang kt bawah nieyh adalah sebuah Masjid yang glamor di istanbul
iaitu Masjid Biru....cantik dan menarik kan ^^
yang pastinya kt istanbul sana masjid betol banyak dan berdekatan
antara satu sama laen...dan apabila tiba masuk waktu solat
setiap masjid akan bergiliran untuk melaungkan seruan azam
siap tunggu turn tuh...maksudnya di sini ianya betol2 banyak masjid dekat2
dan info yang aku dapat dari cikfrance...umat manusia kt istanbul nieyh betol2 ramai
kiranya daripada atas kapal dah nampak orang ramai
bangunan kt sini pon dekat2..rapat2...di sana kan europ yang di iktirafkan 
negara maju..memang maju sangat..
dan untuk pengetahuan semua kebanyakkan masjid kt istanbul nieyh
asalnya daripada Church....pelik kan...
but inilah keunikkan yang ada di istanbul nieyh .....


 okey yang kt bawah nieyh pulak kalau dulunya
ianya di kenali sebagai Aya Sofia
but kemudian masyarakat isanbul menukarkannya kepada Masjid
dan sekarang ianya hanya lah menjadi sebahagian daripada Muzium di Istanbul.
dan yang pastinya tempat ini termasuk dalam 7 Wonders Of The World
bukan semua tempat taw nak dapat rekod macam nieyh
nnty aku nk request Rumah Mak Abah aku pon termasuk dalam wonders of the world tuh
hehehehe..sebab rumah ituh lah tempat aku dan family berlindung dari dulu
sampai ke harinieyh masih lagih sudi melindungi family aku
rezki Allah bagi  ^^



* alamirie.com *

Thursday, April 26, 2012

free download movie

* segalanya di sini ~
nieyh aku nak kongsi lagih laman web untuk kaki2 download movie
terbaek dari alamirie.com nieyh..hukhuk
agak menarik page nieyh..macam2 movie terbaru ada kt sini.
dan yang pastinya korang boleh downloadnya dengan mudah sahaja
jangan tunggu lagih..silakan mendownload movie
drama kt glamor kt tv3 skunk nieyh pon ada..
ituh yang menarik
yang pastinya konfem ramai yang suka punya nieyh kan
tambahan pulak citer korean pon banyak dalam nieyh
cikfrance peminat setia tuh...takkan nk tengok sajer kn ^^
 boleh klik kt pic bawah nieyh untuk masuk ker lama
page tersebut...klik skunk..copet2 =)

* alamirie.com *

kerja banyak

* segalanya di sini ~
 Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia
harinieyh hari pertama aku masuk ofic untuk minggu nieyh
tiga hari lepas aku berkursus kt Zetro
so kiranya harinieyh hari pertama aku kjer lah
masuk saja kjer harinieyh 
peeehhhh...poning kpalo tengok fail2 penuh dalam meja
bukan maen banyak lagih kjer aku untuk harinieyh
dalam masa banyak kjer nieyh pon aku
masih sempat lagih update blog..huhuhuh
malam tadi tak sempat nk update di sebabkan
balik jerw kursus tuh aku terus pegih 
stadium bola sepak cheras
ada majlis pertabalan pendekar persilatan seluruh malaysia
aku pergi sebagai meraikan diorang yang ditabalkan jerw lah
kita nieyh sape jerw kan...hanya bergelar pendekar apabila sudah
berumah tangga lah kowt...but aku skun masih bujang..hukhuk
agak ramai jugak lah yang menghadirkan diri meraikan majlis tersebut
walaupon kebenarannya kepenatan berkursus yang sangat lah boring tuh
but layan jugak lah..member2 kol mintak datang tolong sapot diorang punye group kn
balik sampai rumah da penat sangat..but sempat on9 kejap jerw semalam
tengok cikfrance masih lagih takde...konfem tengah syok jalan2 lagih lettew
aku da siap iron baju orange untuk harinieyh then terus rehatkan
badan dan pemikiran yang tersangatlah kepenatan .

sekian terima kasih.

* alamirie.com *

Wednesday, April 25, 2012

ISTANBUL Trip 3

* segalanya di sini ~
pehhh..lawa siao bilik hotel nieyh kan
nieyh salah satu hotel yang menarik kt istanbul sana
walaupon aku tak pernah sampai sana lagih
hanya sampai dalam mimpi saja..huhuhu
but ini lah realitinya...klasik siutt....so nice laaa
nieyh adalah kiriman daripada cikfrance kt aku tadi
mmg lawa..kita yang tgk nieyh pon dah cukup syok 
inikan pulak orang yang dapat merasa dok lepak sini kn
konfem2 lah lagih syok kan...
kt dalam bilik nieyh pon da lawa inieyh kn pulak kt lua sana kan
mesti syok punye nieyh..
macam2 benda menarik kt sana...
dan yang pastinye...aku mengharapkan
cikfrance mik pic banyak2..aku nk dan bagi lah aku tengok yer
ituh pon kalau cikfrance sudi bagi aku tgk pic2 tuh nnty
huhuhhu...aku nak pergi entah bila akan mampu
so dapat meraikan keseronokkan cikfrance pegih pon dah kira okey lah kowt kn
cikfrance jalan bebaek kt tempat orang tuh yer..
jage diri bebaek..&...mkn banyak2 (^_^)


* alamirie.com *

ISTANBUL Trip 2

* segalanya di sini ~
haaaa...da sampai pon cikfrance ke istanbul
setelah seharian perjalanannye
bertolak ker istanbul dari france tengahari tadi waktu tempatan
waktu kt france time tuh dalam waktu pagi
perbezaan france dengan malaysia lebih kurang 7 jam kan..so kalau 
kt malaysia da tengahari masuk petang da diorang kt sana baru subuh...
cikfrance sampai kt hotel istanbul tadi dalam pukul 8 lebih tadi waktu tempatan
bukan maen happy ag tuh..walaupon kepenatan but penuh dengan kegirangan
kira okey lah tuh kan..pegih bercuti sape yang tak suke kan...
aden nk powi pon xboleh ag haaa...hukhuk
semoga cikfrance happy dalam percutiannya nieyh
insyaAllah semoga selamat pergi dan selamat pulang (^_^)

* alamirie.com *

Tuesday, April 24, 2012

Dinner

* segalanya di sini ~
okey..nieyh lah dinner aku untuk malam nieyh
aku nieyh baru bangun tdo sebenarnye..huhuhu
yer lah kan..seharian berkursus...keboringan plak tuh
so layan tido lah balik tadi..ituh pon lepas magrib cane tah  boleh terlelap
maybe penat sangat kowt...penat boring kt dewan kursus tadi tuh la nieyh
memang tersangat lah boringnye
salah atu sebabnye ag..selalu balik kjer sampai umh adeorang sambut
walaupon hanya sambut kt laman sosial jerw
but ituh yang buat aku tak sabar nk balik rumah..huhu
skunk orang yang selalu sambut aku tuh merayap
ke negara europ...Istanbul = Isketambola
sesungguhnya aku tersangatlah jelez..hukhuk..boleh camtuh eh
kursus pada kali nieyh 4 orang jerw lelaki
dan yang pastinye aku sorang sahaja yang muda remaja
3 orang lagih tuh veteran punye orang...
ituh salah satu sebabnye aku keboringan teramat sangat..
apa buleh buat..gomen staff sememangnye macam tuh selalu
bape kerat jerw laki yang muda ade...pompuan jerw yang memenuhi ruang
bangun tdo tadi kelaparan so...berabuk pegih 7E depan rumah nieyh laa.
angkut yang nieyh jerw lah mampu untuk aku jamah memalam nieyh kan
ade orang jual buger..tapi xleh makan buger..berat sangat buger tuh kan
layan roti kosong sudah..huhuhu


* alamirie.com *

Monday, April 23, 2012

istanbul trip

* segalanya di sini ~

* alamirie.com *

jodoh dalam islam

* segalanya di sini ~

ada sesuatu yang menarik pasal jodoh nieyh
aku tertarik dengan suatu artikal/entry daripada seorang blogger
terkenal dari perancis nieyh..
iyer lah kan
ajal maut  Allah yang tentukan
jodoh pertemuan kita pon Allah yang tentukan
insyaAllah. Allah tidak pernah menginayai hambanya yang selalu 
igt padanya..setiap yang berlaku dalam hidop nieyh
adalah suatu jalan penghidupan yang Allah tunjukkan kepada hambanya
sering kali aku ungkapkan kata2 inieyh
" sesuatu yang susah untuk di miliki , InsyaAllah apabila kita mencapainya/memilikinya
kita akan lebih menghargainya "
kadang2 ada betolnya kata2 nieyh...
selalunya apabila sudah berlaku baru lah kita akan menyesal
sebab tuh ada pepatah orang dulu2...
"menyesal kemudian tidak berguna"
demikian jugak Allah berikan kita nikmat sakit 
untuk kita tahu menghargai ketika kita dalam keadaan sihat.
kalau korang nak tahu lebih lanjut daripada apa yang aku celotehkan nieyh
korang boleh klik di sini ( KLiK )..segala info lebih lanjut di sini.
sila lah klik..rugi tak klik sini tak ( KLiK )

* alamirie.com *

Sunday, April 22, 2012

Saturday, April 21, 2012

Siapa Cakap

* segalanya di sini ~
mesti ada yang muskhkil dengan tajuk entry nieyh kan
ini ada maksud yang tersendiri
ada kebaikan da keburukan
setiap yang berlaku kt dunia nieyh adalah petunjuk darinya yang Maha Esa
lebih berlaku sebelom daripada berlaku kemudian hari
hanya DIA yang tahu mengapa kita sebagai hambanya menerima
dugaan yang di berikan olehnya untuk kita
mengapa kita di uji dengan kesusahan/keperitan ?
kerana untuk kita tahu dan mengerti menghargai ketika
kita berada dalam keselesaan/kebahagian

nak tahu lebih lanjut korang klik kt pic bawah nieyh 

* alamirie.com *

Friday, April 20, 2012

renungan bersama

* segalanya di sini ~


* alamirie.com *

Tulisan

* segalanya di sini ~
nieyh aku just nk kongsi skit saja 
pasal tulisan menulis
selalunya tulisan lelaki dengn gurl berbeza
tulisan lelaki lebih kemas dan smart 
kerana lelaki lebih di kenali dengan semangan dan kekuatan
konfem pompuan marah kalau ada yang baca statement aku nieyh kan
kenapa aku cakap demikian
nieyh macam yang kt bawah nieyh
aku cakap ada bukti....
yang kt bawah nieyh tulisan dari tangan pompuan taw
terok kan....ishh2
tulisan aku lagih elok dari nieyh
Arial lagih taw walaupon aku nieyh kidang
so jangan nk kutuk2 kidal okey
ketok kepala kang baru taw....


* alamirie.com *

Wednesday, April 18, 2012

kantoi

* segalanya di sini ~
nieyh...tadi ade orang kantoi...
nak merompak rumah orang 
tapi kantoi sebab orang ada dalam rumah
dekat taman sri gombak
mujur aku sempat pijak sekali
bodoh punya orang..nak buat job pon tak reti
kan da kantoi..haahhahaha
nieyh ada pic kete dia skali..
roxtax keta xde..no plat kete dia sembur cat
langsung xnampak no plat keta
mujur polis sampai cepat kalau tak konfem
dah kene siat mamat tuh
budak2 area taman tuh da kuakan
pedang samurai besi tah apa lagih laaa
yang aku nampak tadi pedang samurai 4  kayu 3
memang cari mampuz mamat tuh
polis datang cepat...nasib dia kira baek lah tuh







* alamirie.com *

Tuesday, April 17, 2012

Kampung

* segalanya di sini ~
Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia
minggu lepas 6 April 2012 aku ada balik kampung
aku amik cuti hari jumaat then sambung weeknd so jadi lah 3 hari
kira boleh la tuh kan...
susah agak lama lah jugak aku tak balik kampung nieyh..last balik time raya cina arituh
sesekali balik nieyh lah baru syok
layan fell angin kampung...huhuhu







* alamirie.com *

Memilih

* segalanya di sini ~

Selepas kahwin nanti..

"Isteri masak, suami makan.
 Suami imam, isteri makmum.
Suami baca doa, isteri aminkan.

Isteri merajuk, suami pujuk.
Hidup saling melengkapi selepas perkahwinan.."

Itulah KEMANISAN sesudah SEBUAH PENANTIAN. :)



* alamirie.com *

Monday, April 16, 2012

warkah untuk sahabat

* segalanya di sini ~

Selamat Pagi Isnin
warkah untuk sahabatku

Assalaamu'alaikum wr.wb
Bismillahirrahmaanirrahim

Ya Allah...

Panjangkanlah Umur sahabatku...
Karuniakan lah kesihatan yang baik padanya..
Terangi lah Hatinya Dengan Nur pancaran iman,
Tetapkan lah, perluaskan lah Rezekinya, Dekatkanlah 
Hatinya kepada kebaikan, jauhkan lah hati nya pada kejahatan, tunaikan lah hajatnya baik dalam Agama, Dunia dan Akhirat.

Ya Muhaimin...

Jika Dia jatuh hati izinkanlah 
Dia Menyentuh Hati seseorang yang Hatinya 
tertaut pada-Mu Agar tidak Terjatuh dalam jurang Cinta Nafsu...
Jagalah Hatinya agar tidak berpaling dari pada Melabuhkan hatinya pada Hati-Mu, Jika Dia Rindu, Rindukan lah Dia pada seseorang yang Merindui syahid Di jalan-Mu......

Ya Allah...

Jangan biarkan Sahabat ku tertatih dan jatuh 
dalam perjalanan panjang menyeru manusia kejalan-Mu
Jika kau halalkan aku merindui sahabat ku, jangan lah aku melampau batas sehingga melupakan Daku pada Cinta 
Hakiki, Rindu Abadi & kasih sejati Hanya Untuk-Mu...

Ya Allah...

Karuniakanlah Sahabatku kesenangan, 
ketenteraman, kecemerlangan dan Hidayah 
Dari-Mu dalam Menempuh kesabaran serta liku-liku 
Hidup Di Dunia Dan Di Akhirat Kelak. Insya-Allah.

Amin ya Rabbal Alamin...
* alamirie.com *

Sunday, April 15, 2012

Taman Bukit Permai

* segalanya di sini ~
Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia
kalau dulu aku selalu pegih lepak mik angin malam or petang kt bukit permai
skunk aku boleh di katakan setiap minggu pegih lepak sana
aku baru taw..rumah mmber aku dengan cituh..
si pomen Bengkel Diza Maju (BOB)
rumah dia dekat bukit permai ngupenye..alaahhhaaaiiiii
skunk nieyh kerap lepak rumah dia bukan ape..kawan aku nieyh pomen kete
so drpd aku lepak saja baek aku lepak tengok dia buat job part time pomen kt rumah
boleh la blajar skit2 pomen kete..untuk kesenangan bila berlakunya hal
walaupon pomen kt rumah saja...bob boleh ag bawak turun enjin..
selalu orang nk turunkan enjin nieyh kt bengkel jerw kn
 sebenarnye kalau kt bengkel tuh harganya sedikit berbeza dari kt rumah nieyh
yer lah kan..kt bengkel kene charge mahal sebab nk tanggung banyak kol
lagihpon kos sewa kedai saja mahal kt kL nieyh kan
bila buat kt rumah nieyh bajet tuh kurang lah skit kan
sebab tuh aku banyak rekemen kawan2 ofic aku untuk pegih rumah bob terus
bob buat kjer partime nieyh malam jerw..siang dia kjer kt bengkel jugak
malam buat job kt rumah plak..alhamdulillah laaa
aku tengok banyak jugak kete masuk..kiranya tak putus lah
sentiasa ada kete masuk..rezki dia lah kan..
lagihpon bob bukan buat sorang2..dia ada upah pembantu yang jugak osmatnye
kiranya 1 rumah semua pomen bengkel diza maju tuh laaa
rezki diorang untuk buat duit lebih kan..tak kisah lah pasal tuh
syok jugak kalau boleh pomen kete sendiri kan
bukan ape kalau jadi hal pertengahan jalan contohnya macam aku nieyh
yang berasal dari utara tanah air..mana taw kowt jadi hal kt highway kan
untung boleh buat sendiri backup sementara nk bawak ke bengkel kn
lagih pon macam kau yang pakai kete lama
umor kete pon sebaya dengan aku...
so memang patut kene ambik tahu lah kan
untuk orang yang banyak duit pakai kete2 baru insyaAllah lah
takde masalah...apa2 hal warantee kete masih ada kan
insyaAllah..nnty2 ada rezki aku pon nk jugak merasa pkai kete baru
buat sementara waktu nieyh holl kejap dulu..
nk kene beli rumah dulu...rumah lagih penting dari kete
kete just guna bila ada hal urgent jerw pon...
doa2kan untuk aku yer ^^






* alamirie.com *

Nurrin Seafood

* segalanya di sini ~
Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia
sesekali ktorang dinner cm nieyh syok jugak
yer lah selalu dinner masakkan panas jer
aku nieyh pulak sesekali jerw nk dinner cm nieyh
memang jarang makan malam
selalu kalau makan malam nieyh  bila aku lepak dengan awie n wanjaya jerw lah
diorang selalu dinner lewat2..aku nieyh kalau da dinner lewa maksudnye
konfem aku tido lewat atau pon aku tido lepas subuh
kecuali kalau time aku penat sgt
time tuh jerw aku boleh tido awl pon...huhuhuhu



* alamirie.com *

Saturday, April 14, 2012

futsal

* segalanya di sini ~
Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia
nieyh pasal semalam punye citer
jabatan aku ade buat sukan futsal
game berlangsung pada pukul 3 di TaMan Tasik Keramat
semua kakitangan awam dan tentera terlibat
aku nieyh layan jerw lah...bukan boleh maen sgt pon
lutut tak elok lagih coz harituh aku jatuh motor
langgar kete..biasa lah nk tunjuk kuat..huhuhu

bersama kawan aku Kapt Habnizal (tengah) dan Mej Ali Puad (kanan)

* alamirie.com *

Thursday, April 12, 2012

hantu korean

* segalanya di sini ~

 Assamualaikum dan salam 1 Malaysia
harinieyh aku just nk kongsi skit pasal korean movie punye hal
nieyh pasal kawan aku kt ofic nieyh KakLang
dia nieyh memang hantu korean...
kiranya skunk nieyh aku banyak dapat citer korean baru2 dari dia lah
tiap2 hari die download citer baru..memang glerz
memang berhantu...selalu datang ofic mengantok jerw.
mane taknye..kt rumah tdo lewat sebab layan citer korean lah
sanggup tuh kunci jam awl2 pagi sebab nk bangun layan citer korean
nieyh dah di di kira sebagai hantu korean dah nieyh
kt ofic pon sanggup di layannye
korang usya pic kt bawah...sanggup dia bersila bawah meja sebab nk layan citer
korean tuh...memang berhantu sangat dah dia nieyh
dah sememangnya tidak dapat di ubah lagih...aku tak taw lah kt rumah dia macam 
mana pulak kan..kesian anak2 dia..hakhakahkah
ada seorang lagih yang jugak hantu korean iaitu cikfrance
agak berhantu korean jugak tuh...study oversea tuh...
sepatutnya belajar bahasa france but cikfrance lebih pandai 
bahasa korean..boleh gituh kan...kene pindah dok korean nieyh ^^
minat bertol kan..pengaruh korean betol2 mengular kt masyarakat kita skunk nieyh
so mari sama2 kita cegah...huhuhuhu



* alamirie.com *

Wednesday, April 11, 2012

lunch hour

* segalanya di sini ~
korang penah tak buat hal macam aku nieyh
hakahkahak...entah bagaimana aku bleh buat macam nieyh dengan
brother2 jabatan jiran aku nieyh
time lunchour ktorang pegih layan karok kt KTV Ampang Park...huhuhu
dah agak lama aku tak berkaraoke nieyh..kalau tak salah aku last Jun tahun
lepas kowt...dengan dorang nieyh jugak..time tuh kt Submit USJ
aku nieyh tak reti nyanyi pon sebenarnye..just join melayan kawan2 yang nk enjoy nieyh jerw
aku nyanyi sore tak sedap..so just teman diorang pon jadi lah kan..hukhuk
time lunchour nieyh ktorang pergi tiga orang..aku , bro Zack dan Bro Kamal (Navy)
sajer jerw melayan si Bro Kamal Navy nieyh..agak lama dia tak enjoy cm nieyh
aku nieyh time takde kjer plak harituh..so layan jerw lah kan..huhuhu

video

* alamirie.com *

Mid Valley

* segalanya di sini ~
kt mid valley arituh ade buat promosi parfum
sape2 yang suke parfum tuh boleh lah beli..
agak menarik bau nya
botol warna pink tuh..wangi..aku suka jugak..
but ituh parfum gurl jerw lah
kang kalau aku yang pkai orang tercari2 mana lah awek yang lalu plak kan
hakahakahkah...teringat aku kt mycousin yang suka pakai
parfum gurl..kalau korang tengok dia mesti gelak besar punya
dah la badan besar...kepala botak janggut punya lah panjang
siap bleh ikat lagih janggut dia tuh...kalau korang nk taw sapa dia cousin aku yang
aku maksudkan nieyh korang boleh klik di sini ( KLiK )
laen macam skit cara dia nieyh kan..sengal betol...adeeehhh


aku nieyh agak jarang sesekali jerw datang mid valley nieyh
bukan ape..besar sangat tempat nieyh
tak larat nk bejalan dah tuh kalau park kete mene tengok betol2
kang nk balik tak jumpa cari kete
but ada seorang nieyh..dia suka sangat lepak mid valley nieyh
mentang2 lah dia dekat dengan tempat nieyh
bejalan kaki jerw dah sampai..kiranya mid valley nieyh
dah macam rumah kedua untuk dia lah..
agak kerap jugak lah..penah bercamping dalam mid valley nieyh lah jugak
pelik kan..pekerja kt mid valley sendiri pon belom penah nk bercamping dalam tuh
mesti korang nk taw kan sapa dia nieyh... ( KLiK )


* alamirie.com *

Tuesday, April 10, 2012

Nasi Ayam Panggang Kuala Pilah

* segalanya di sini ~
haaaa...korang nak tahu tak
nieyh aku bersama bob dan awie dinner kt 
restoran ayam panggang depan hospital kuala pilah tuh
betol2 ngadap trafiklight hospital tuh
mulanya ktorang goyang jugak nk g kedai nieyh
yer lah..langsung takde customer kt kedai nieyh
bila ktorang da masuk order
terus 3,4 butier kete masuk situh
kiranya rezki tauke retoran tuh lah kan..pembawa rezki jugak ktorang nieyh yer
Alhamdulillah...keberkatan Allah bagi untuk tauke restoran tuh...
boleh tahan sedap jugak nasik ayam panggang kt situh
selalu orang makan ayam golek kan..but kt restoran nieyh
dia buat ayam panggang..memang rasa pon laen
dengan rempah ratus yang menyedapkan ayam panggang tuh
awie boleh tambah ayam lagih laa.tak cukup 1 set untuk dia..hukhuk
memang sedap pon...memang tidak dapat di nafikan lagih ^^



tengok simple jerw kan..but sedap
menang terasa aroma rempah ratus yang di gunakan
kepada sesiapa yang ingin mencuba...mesti kena cuba nieyh
rugi tak cuba..sedap jugak....^^



* alamirie.com *

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...