Thursday, April 5, 2012

Salam TakZiah

* segalanya di sini ~

Salam Takziah
buat sahabatku Wirwanjaya di atas pemergian
bapak kandungnya . tanggal 02 April 2012 jam 6 am
aku dapat berita nieyh selepas baca sms dari wanjaya pagi tuh
dalam pukul 7 am. time tuh aku tengah bersiap nk g kjer..da siap pakai baju, subuh .
tengah relaks2 tuh baru aku tengok henset...igtkn sms ape..ngupenye
sahabat aku nieyh yang sms inform pasal pemergian bapaknya
then sahabat aku Nawawi Kadir plak kol..aku ajak die pergi
kebetulan kereta masing2 takde..kete aku kt bengkel tak siap2 lagih
kete awie plak baru jerw malam tadi pegih hantar kt abg die
abg die nk pakai pegih kejer takde transport.
betol2 kebetulan..benda nak di jadikan kebetulan kan..
mujur awie rojer2 member laen...Alhamdulillah sahabat ktorang sorang lagih
si Jawahir Jaafar free plak harituh...mujur tepon dia mudah plak dia jawab
selalu bukan maen susah lagih nk jawab kol
rezki ktorang lah jawa bleh pegih...
awie gerak dengan jawa yang tak sempat nk mandi dari shamelin
awie inform aku jawa on..aku bukan balik baju sua tuka pakai baju biasa
then tunggu diorang sampai rumah aku jerw lah
ktorang gerak dari rumah aku da pukul 9 am
yer lah kan awie dengan jawa dari shamelin cheras
gerak pukul 7 lebih jugak lah dari shamelin tuh...
tahu2 jerw lah kan...awal pagi time orang sibuk nk oegih kjer..hari isnin plak tuh
terpaksalah diorang redah jem...aku tunggu punya tunggu..agak lama jugak la
dalam pukul 8.45 baru awie dengan jawa sampai rumah aku
pukul 9 pagi ktorang terus gerak menuju ke Kangar Perlis
perjalan pergi menuju ke sana jawa yang drive...aku just jadi coPilot jerw...
baca peta yang tak salah..hukhuk...tak kan nk salah kowt kan...
menuju ker kawasan aku kan Utara Tanah Air .
prjalanan yang slow dengan pemandu baru si jawa tuh kira2 pukul 4 petang
baru lah ktorang sampai ke Taman Gasing Kangar Perlis.
Allahyarham bapak wanjaya selamat di kebumikan lepas zohor
kiranya ktorang nieyh terlambat lah kan...takpe lah
sekurang2nya ktorang dapat jugak menziarahi keluarganya
aku dengan awie agak rapat dengan keluarga wanjaya nieyh
kami nieyh sahabat baek dari study dulu lagih.
so memang kenal rapat lah family wanjaya dengan ktorang nieyh
kt ziarah family jer lah kan...skunk segala tanggungjawab family
terletak pada bahu wanjaya...sebab tinggal dia sahaja anak lelaki yang belom kawen
abg wanjaya si wirajaya dah berkawen dengan orang kota bharu
wanjaya pon insyaAllah akan bertunang dengan orang kota bharu jugak
bulan May nnty...awie pon awek die orang pantai timur jugak belah kuala terengganu
skunk yang bertanggungjawab wanjaya lah kena pikul...
insyaAllah aku doakan sahabat aku nieyh di murahkan lagih rezki untuknya
malam tuh ktorang bertahlil di rumahnya bersam jemputan surau terdekat
Alhamdulillah ramai jugak yang datang...
lepas tahlil dalam pukul 11:30pm baru lah ktorang beransur gerak dari rumahnya
insyaAllah..ada rezki sampai lah lagih ktorang ke rumahnya nnty
padanya mulanya plan nk pegih tdo rehat kat kampung aku malam tuh
last minit jawa plak cakap die ade hal ke esokkan paginya
so terpaksalah ktorang blah gerak balik kL malam tuh jugak
walaupon masing2 kepenatan..terpaksa redah jugak lah kan
aku plak serba salah jadinya sebab aku dah kol bgtaw abah mak yang aku nk
balik tdo kt rumah esk pagi baru gerak balik KL
then last minit jawa plak ade haL...pukul 12 am baru aku kol bgtaw abah mak yang
aku tak jadi balik rumah...terpaksa gerak balik kL malam tuh jugak.
serba salah aku jadinya..kesian kt mak abah....adeeehhhhh
tapi tak pe..insyaAllah malam nieyh aku balik kampung
harinieyh 5 April 2012 aku akan gerak balik kampung pukul 11.30pm jap lagih
bersama drive aku...(dengan bas lorrr..huhuhuhu )
ktorang gerak balik dengan aku tak kena drive dari perlis hingga ke kL
nak buat macam mana kan..jawa dengan awie diorang nieyh rabun
awie tertinggal spek dalam kete dia yang ada kt abg die skunk tuh
jawa plak memang tak penah ada spek pon..blagak tak rabun lah tuh kan
aku nieyh kira Alhamdulillah sgt lah sebab tak rabun lagih
mana taw 1 day nnty aku pon rabun jugak kan
sebab abah aku skunk da rabun...hukhuk..baru jerw ag tuh rabunnya
sejak bergelar veteran nieyh baru lah abah rabun
aku drive direct dari Perlis sampai lah ke Kuala Lumpur nieyh
just singgah isi minyak jerw kejap kt R & R Tapah
Alhamdulillah tepat pukul 6 pagi ktorang selamat sampai depan rumah aku
aku yang kepenatan kemengantukkan mendrive kereta sorang2 nieyh
pas subuh teruih terlelap...igtkan nk pegih keja jugak
rest kt sofa ngupenye aku lelap terus...adeehhhh...rugi aku monteng kjer
yang pastinya aku memang kepenatan dengan henset abiz bateri
selalu pegih mana2 aku bawak chargerz...boleh pulak dalam kelam kabut tuh
aku terlupa chargerz henset..mmg senyap terus lah aku...
Alhamdulillah semua selamat...salam Takziah dari aku AliKaCaK

* alamirie.com *

2 comments:

  1. panjangnya perjalanan mlm tu....tp xpe...sebuah perjalanan yg diberkati... =)

    al-fatihah

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah..memang panjang perjalanan tuh... ^^

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...