Saturday, March 3, 2012

Cerita Cik France

* segalanya di sini ~

Assalamualaikum w.b.t.

Malam tadi Mr. Ej atau Alamirie atau 4A atau Sengal nama manjanya tido lambat sebab busy buat tugas lain.  Tugas la sangat….tugas in bracket.  Wateva it is, da keyword here is dia memang bz lah. So, E Ja  tolong dia buat entri baru untuk hari ni. ^^

Tak tau nak merapu pe kat blog Mr.Ej tapi idea menceritakan semula camne E Ja boleh terfolow blog Alamirie ni macam okay gak. Mr. Ej dah pun tau kisah sebenar sebab ade story mory kat dia before. I’m sure everybody ada sebab sendiri nape nak folo certain blog kan? Well, this is my story….

Tersebutlah alkisah suatu masa….E Ja tengah berblogwalking then terjumpa blog Alamirie. Time tu URL blog ni pun belum jadi Alamirie lg. Tengok entri² dia macam ok je kan, terasa gak la nak folo. Ada tinggalkan komen kat entri pasal dia balik kampung kat Kedah cuz i was curious to know. Nama kampung tu macam familiar je, mcm nama kampung kat Kelantan my hometown.  Tapi tersalah sudah…kampung tu kat Kedah sana nun. Sape la ni kasi nama sama. Tukar penghulu la canggini ! huhuu

Tapi…before tekan button « Join this site » tu, tiba² pandangan mata tertumpu kat header (mesti Mr.Ej tengah pasan baca ni skang, bajet kacak la tu kita tengok gambo dye kat header). Ada sebabnye nape lame plak E Ja tengok pic Mr. Ej kat header tu.  Terpaut pada lirik wajah dia kah? Ternampak jerawat batu yang besa kat hidung kah? Berkenan kat spek mata hitam bingkai kuningnya kah?

Nope. None of that concerned me. Saat E Ja nampak  pic dia yang besa gedabak kat header tu, E Ja rasa macam tengah tengok ex sendiri.  Gaya mereka sama, cara penampilan lebih kurang sama, tinggal personality je E Ja tak tahu camne. Saat tu jugak lah hati E Ja berbisik, “takyah lah folo blog ni. Don’t hurt yourself”. Ikut kata hati yang mungkin ada benarnya, E Ja keluar terus dari blog Alamirie.

But then, few days later, Mr. Ej plak datang melawat blog E Ja yang tak seberapa. Siap folo lagi. Pikir punya pikir, lastly E Ja decide nak ketepikan je perasaan sendiri. Dorang memang nampak hampir sama but Mr. Ej bukan my ex.  I knew that dan itulah realitinya. Lastly, jadi lah jugak member Alamirie...The end.

Macam gedik, macam ngade² kan? Kalau nak folo, folo je. Kalo tak nak, bole blah kan. Ni dok buat drama plak. heheheee. I’m sure Mr. Ej paham je nape E Ja macam tu kan? E Ja dah pun minta maap ngan dia sebab penah compare dia dengan ex tak memasal. Takde sape kot kat dunia ni suka dibandingkan dgn org lain dari sudut negatif. Hanya orang yang sakit dikecewakan macam 4A paham setiap tingkah laku E Ja yang menghidap penyakit yg sama jugak. =)

Lepas da start berkawan ngan dia kat Fb jugak, memang dapat rasa la dia lain sikit. Dah kenal sikit² peribadi dia camne tapi tu kat muka buku jer. Takde la betul² kenal kan. E Ja pun bukanlah bomoh ke pe boleh baca orang. Yang pasti, dia sengal. Hikhikhik. ^^

Eh, dah panjang dah E Ja melalut. Dalam tak tahu nak merapu apa tadi kan.ahahahaaa. Sori dude! Tu la, bagi lagi can kat E Ja nak conteng² kat sini, memang dapat lah habuannya. hakhakhak! Nak stop lah ni b4 tersambung lagi lalutan. =p

p/s : jangan berani² nak edit pape eh. You know  i’m such a mafia gang too rite?ahahahaaa. Kalo ada satu pun word hilang, siap la! ^^p


* alamirie.com *

14 comments:

  1. dah serik?ahahahahaaaaa :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada istilah serik....usaha tangga kejayaan...huhuhu
      nnty buatkan ag yer...^^...best jugak cmnieyh...hehehehe

      Delete
    2. amboi! not ur secretary.wekkk

      Delete
    3. xpenah sy cakap awk secretary sy taw...sy kn mintak tolong ngn awk ^^

      Delete
    4. wekkkk...lain kali sy tlg tgk jer ^^

      Delete
    5. alaaaa....jgn berkira sangat taw...hehehehe
      tapi syok jugak sesekali entry awk yang buatkan ^^ :p

      Delete
    6. geleng makna setuju kan ^_^

      Delete
    7. erk.sy angguk2 lah camtu

      Delete
    8. haiyohhh...tdo jela cmni.xde hangguk2 geleng2.hahaha

      Delete
    9. plak dah.x wat pape jd patung je

      Delete
    10. hakhakhak..tengok tuh selagi mana boleh mengelak tetap akan mencuba eh ^^
      gud2 :p

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...